Join us

Miljøeffekter, resultater og samarbejder er ikke mulige uden de nordjyske virksomheders indsats. Den fremsynethed og blikket for at udnytte ressourcerne, både de økonomiske, materialerne og den erfaring, man har, er etableret gennem generationer. Udviklingen accelererer, og det er nu, der skal handles for at fremtidssikre de nordjyske SMV’er. Så vær med i Industriel Symbiose Nord! Skriv også til os, hvis din eksisterende symbiose skal med på kortet. Der er mange gode grunde til at være med.

Succes gennem industriel symbiose

Fremtidssikr din virksomhed

Både EU-lovgivning og danske regler peger i retning af en kommende strammere struktur, hvor der dels indføres incitamenter til mere bæredygtig erhvervsudvikling og konsekvenser for manglende indsats. At kickstarte virksomhedskulturen på bæredygtighedsområdet ved at deltage i symbioser kan give jeres virksomhed den fordel, det giver at være først på banen.

Miljøarbejde sikrer ordrer

Dokumenteret miljøindsats og styr på miljøledelse giver allerede fordele i de fleste brancher – og det bliver kun mere udbredt. Både i ErhvervsNetværk 9220 og derudover vinder virksomhederne allerede nu udbud på at være i front med bæredygtigheden.

Få assistance til din proces

Bæredygtig omstilling skal integreres i den daglige drift. Det er det vigtigste. Og al forandring er svær. Sparring, støtte til implementering eller til opbygning af nye relationer og kompetencer er ifølge både forskning og erfaring vigtigt. Kontakt Center for Logistik og Samarbejde, hvis I ønsker en uforpligtende snak om jeres særlige situation og prioriteter.

Det kan betale sig at være bæredygtig

Spar indkøbsomkostninger ved at modtage et lokalt restprodukt eller spar bortskaffelsesomkostningerne ved at forvandle dit affald til en ressource. Alle parter høster fordelene af større samarbejde. Det kræver tilpasning at indgå i tættere værdikædesamarbejder, men det kan godt betale sig.

Nysgerrig?

Der er altid en dør åben, og det er gratis at spørge. Hvis du er nysgerrig på symbioser eller bæredygtig erhvervsudvikling, så kontakt os hos PoA R&D. Der er mulighed for at få kontakt til de rette forskere på universitetet, og erfarne praktikere hos PoA R&D hjælper gerne med at overføre erfaringer og gode resultater til din virksomheds virkelighed på en praktisk anvendelig måde.

Vi er til for at bygge bro og omsætte forskning til praksis. Vi tager altid gerne en uforpligtende snak over en kop kaffe!
Der er også mulighed for samarbejder med virksomheder udenfor regionen og adgang til internationale samarbejdspartnere.

Kom ud og se

De mange initiativer i området, det stærke samarbejde mellem offentlige og private aktører, de spændende symbioser og de varierende erhvervsmuligheder byder på meget erfaring og læring, der kan deles ud og inspirere andre. Om du søger inspiration af de mange muligheder og gode cases eller er på udkig efter specifikke etableringsmuligheder, så udforsker vi gerne jeres udviklingspotentialer sammen med jer. Vi byder altid på en kop kaffe og tager dig også gerne på en rundtur i området.

Port of Aalborg har et nyt bæredygtigt erhvervsområde på tegnebrættet. Der er fokus på synergier mellem virksomhederne fra start. Formålet er at sikre optimale rammer for nye forretningsmodeller, ressourceflows mellem virksomheder og muligheder for tilslutning til grønne infrastrukturer som f.eks. fjernkøling fra det nærliggende grundvandsreservoir. Et testområde for grønne løsninger i bred forstand, understøttet af det lokale erhvervsmiljø og fællesinitiativet Green Hub Denmark.

Ny viden to go

Vil I gerne blive klogere på bæredygtighed? Vi kommer gerne på besøg og fortæller om bæredygtighed. Fra forskning i industriel symbiose til de konkrete eksempler på fordele, virksomhederne allerede har opnået – der er mulighed for et engageret foredrag eller en workshop til inspiration i jeres organisation eller virksomhed.

Erfaring med SMV’ernes arbejde indenfor bæredygtighed er vejen frem. Vores mission er, at viden skal udbredes, og alle lærer af de gode eksempler – og også af de mindre heldige! Lad os lære af hinanden, så virksomhederne kan stå på skuldrene af hinanden.

Matchmaking

Det er muligt at få kompetent, erfaren assistance til et konkret matchmaking-forløb. Der er stor erfaring fra flere års arbejde i regionen med at sammensætte virksomhederne i de mest givende, lokale samarbejder.

Det er muligt at få et skræddersyet forløb, som giver en grundig screening og et efterfølgende forløb, hvor din virksomhed når frem til at integrere industriel symbiose i det daglige arbejde. Kontakt PoA R&D for at høre nærmere om, hvordan I kommer i kontakt med de rigtige samarbejdspartnere.

Vil du vide mere?
Bliv en del af Industriel Symbiose Nord